söndag 17 oktober 2010

Bloggar utsatta för attentat?





Tre av Sveriges mest välbesökta bloggar i boulesverige antas för en stund sedan ha utsatts för ett attentat.
Vi har nyligen fåt informationen om att bloggarna 38&39 (Jocke & Jessica), Coccinelle & Success Star (Rickard Nilsson) har utsatts för någon form av attentat.

Alla bloggarna möttes av en varningstext när man skulle gå in, samtidigt så fungerade vår egen blogg som också använder blogspot utan problem.

Vad händer egentligen i Boulesverige?

Ganska nyligen valde Lasse Franck att lägga ner en tråd tillfälligt för att låta ansvarig utgivare ta beslut om fortsatt visning då orden och kommentarerna blivit "för hårda".

I "oraklet myran" och "maria boules plank" så har man under längre tid kunnat läsa både det ena och det andra om en incident under SM som anmälts.

På SBF:S sida http://www.svenskboule.se/ kommer det en del uttalanden som kräver en hel del förklaringar, Torsten Lagerqvist hävdar en sak och redaktionen en helt annan efter närmre kontroll.
Allt detta känns både tråkigt och onödigt på något sätt och att nu någon (om det är så) dessutom medvetet försöker skada ett antal bloggar är ett övertramp.

I Sverige har vi yttrandefrihet och det ska vi vara stolta över, att därför ge sig på bloggar mm är lågt.

Samtidigt så innebär frihet också eftertanke. Att det tagit tid med behandlingen av anmälan och att turerna är minst sagt märkliga är nog de flesta överens om.

Vi kommer följa upp detta, både attentat mot bloggar och anmälan som ej behandlats.

Fortsättning följer...

Markus Viktorsson




4 kommentarer:

  1. Min blogg ligger nere ngngång då och då, men naturligtvis är det märkligt att tre olika bloggar med gemensam nämnare att innehavarna känner varandra får fellogg samtidigt...

    SvaraRadera
  2. Om det stämmer att det är attentat mot de bloggarna så är det för j-vligt! De som har gjort det ska straffas!!! Vart är boulen på väg???

    SvaraRadera
  3. Kanske dags att dementera att de va ett attentat, eller?

    SvaraRadera
  4. Radera bloggarna så är problemet löst

    SvaraRadera