onsdag 13 oktober 2010

Först ut Rickard Nilsson - VM i Izmir 2010

Nu har det gått några dagar sedan VM avslutades och vi intervjuar nu de svenskar som fanns på plats.

När jag får tag i Rickard Nilsson så är han återigen tillbaka i vardagen som innebär arbete m.m.

Rickard gjorde sitt 8:e VM och sammanfattar det så här:

Vi skulle myckat väl kunna slå ett lag som Frankrike

Sverige har chans att slå vilket lag som helst när vi spelar som bäst, tyvärr så är spelet fortfarande något för ojämnt. Vi skulle mycket väl kunna slå ett lag som Frankrike men samtidigt kunna förlora mot ett sämre lag i matchen efter.

I dessa sammanhang så gäller det oftast att göra väldigt mycket klot per runda och runda efter runda, match efter match. Det gäller också att ta chanserna när dem ges vilket utmärker ett lag som Frankrike. De kan emellanåt vara illa ute men får de chansen så hugger de ofta direkt, detta är något som Sverige behöver bli bättre på.

Sverige fick möta Tyskland tre gånger och tog ledningen i två av matcherna men tyskarna gick om och vände, vilket resulterade i tre svenska förluster. Till stor del handlade det om att Tyskland sköt och stannade bättre än vad Sverige gjorde och då får de hela tiden en extra poäng och då kan det gå snabbt säger Rickard.

Kommer en miss kommer det för ofta två

För sin egen del tycker Rickard att spelet var bra men kan helt klart vara bättre, kommer en miss kommer det för ofta två och det kan vara det som gör skillnaden i slutänden. Tittar vi på statistiken på Rickard så ser den bra ut, utslaget över hela VM. Med den rutin som han skaffat sig genom åren så är det också mindre nervöst och samtidigt är det oftast inte första gången som han möter de olika lagen och spelarna. Det ger en trygghet enligt Nilsson.

När Rickard tittar tillbaka på de VM han spelat så håller han prestationen i Senegal högst, där kom Sverige tvåa i Nationernas Cup. Spelet för Sverige har samtidigt gått framåt men det finns de länder som går fortare, exempelvis en liten nation som Mauretanien tog sig till semifinal i Izmir vilket får ses som en stor bedrift.

Bra motstånd och flera matcher i rad

Tre gånger i år har Sverige fått spela utomlands och det är till stor nytta enligt Nilsson. Att få bra motstånd och under många matcher i rad är en viktig bit. Det i kombination med landslagsläger på Bosön mm gör att Rickard ser positivt på svenska landslaget framtidsutsikter. Även inför nästa säsong är en hel del utlandsspel planerat och det är guld värt säger han.

Nästa stora tävling är EM 2011 och vi hoppas alla att svenska landslaget och deras satsningar räcker till just guld.

Markus Viktorsson

1 kommentar: