torsdag 7 oktober 2010

Izmir Dag 1

Tidigt under torsdagsmorgonen så anlände vi till flygplatsen i Izmir. Redan där fanns det skyltar och reklam om det VM som imorgon drar igång på allvar. Izmir är Turkiets tredje största stad.
VM spelas i år i en inomhusanläggning i en gigantisk park. Parken är centralt belägen och gav även tillfälle för en hel del spel för de olika landslagen under dagen.
                    

Senare under dagen var det dags för presskonferens och media var på plats. Bland annat var Turkisk Television där och även dem kommer sända en del matcher. Enligt produktionschefen skulle de inte sända på internet men blir det så ska vi även lägga upp en länk till deras sändning. Med tanke på att Sverige möter Turkiet i sin första match så är det troligtvis den som kommer att sändas i turkisk television. 

Efter presskonferensen så bar det av till kongressen som hölls c:a 20 minuter från tävlingsområdet. Där hade delegater från de olika nationerna samlats. Från Sveriges sida var Hasse Hagberg på plats. Vi satt med en stund men får väl ärligt säg att vi inte begrep så mycket vad det handlade om. Allt var på franska och man kunde låna lurar med tolkning i. Anledningen till att vi var på plats var att lottningen skulle ske i avslutningsskedet av kongressen vilket den också gjorde. Innan lottningen avslöjades också att Marseille blir arrangör av VM 2012


Lottningen som var över på en knapptryckning innebar att Sverige möter Turkiet i första. Eftersom det sedan spelas som en monrad så var det den enda lottning som blev. Intressant att notera var också att Sverige blev 8:e seedade, bara hoppas att de är med bland de 8 lagen när slutspelet drar igång.

Idag har det handlat mycket om att få rätt på de tekniska förutsättningarna (vilket inte var det enklaste) för vår del så därför har vi inte hunnit ta pulsen på det svenska landslaget. Men imorgon ska vi se till att få lite intervjuer och reportage  med förbundskapten Anders Larsson och någon av spelarna. Det vi däremot kunnat utläsa från deras bloggar och inlägg på Facebook så verkar formen i laget vara bra.

Vi kan sammanfatta dagen med att arrangören har ställt upp med ett enormt bra bemötande, det har varit god stämmning bland de olika spelarna från massor av länder, vädret har gjort sitt till då det varit över 25 grader hela dagen. Det enda som varit lite förvånande idag är censuren av internet i Turkiet. Både Bambuser och Qrodo som är de två kanaler som vi normalt sänder via är spärrade och tex Youtube går inte att kolla på, vi har dock hittat en kanal som verkar fungera så nu ser vi framemot att få sända ett helt VM live, det ligger även sparat så ni kan titta på det i efterhand.

Imorgon gäller det, Björn Ivarsson i skyttet, Sverige ska gå ut och krossa och vi ska köra live. det är något att se fram emot.

Nu är det dags att sova några timmar innan det kör igång.

Vi önskar er mycket nöje!

Markus Viktorsson

Filmklipp från kongressen och lottningen kommer imorgon











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar