söndag 17 oktober 2010

Finland vidare i Europacupen

Det blev till slut Finland som gick vinnade ur den andra omgången i Europa Cupen. Sverige som representerades av Sibirien var med fram till sista matchen. Här följer en kort sammanfattning:

På lördagen mötte Sibiren Luxemburg och förlorade med 3-2 efter jämna och tuffa fighter. Bland annat så fick Luxemburgs lag skjuta lillen död vid två tillfällen i en av tripplarna. Miss där och Sverige hade vunnit den matchen också. Lite förvånande däremot var att Estland vann över Finland i det första mötet, exakta siffror har jag inte koll på.

Detta gav en öppning för Sibirien att gå vinnande ur detta sammandrag trots förlust i första. För detta krävdes det seger mot Estland och gärna en stor sådan och här var det ingen tvekan 5-0 till Sibirien och nu hängde det på Finland mot Luxemburg, finsk seger där och Sibirien har återigen möjlighet att av egen kraft gå vidare.

Finland vinner med 4-1 mot Luxemburg och det gör nu att Sibirien "bara" behöver vinna nästa möte....

Så här i efterhand så är det ganska enkelt att sammanfatta det hela men så var det definitivt inte på plats. Ett tag hade ledningen fått för sig att inbördes möten skulle gå före kvot. Robin kollar upp det hela och finner inga tveksamheter i att kvot går före inbördes. Så blev slutligen också fallet efter kontakter med Europeiska förbundet, vilket resulterar i en ren final mellan Sibirien och Finland.

Finland vinner dessvärre bägge tripplarna och har skaffat sig ett starkt överläge inför de tre avgörande dubbelrundorna. Finland toppar sin ena dubbel, räcker ju med en vinst här. I mixdubbeln (Tove & Filip) så tar man gensast kommandot och vinner övertygande, 13-3 (tror jag). Björn & Björn vinner även dem stort och övertygande. Då hänger det egentligen på en match, det är i denna som Finland toppat och de möter Albin och Jens. 4-2 till Sibirien blir 4-4 sen kommer ödesrundan där Sibirien tappar en femma. 9-4 till Finland blir även 11-4. Här får Sibirien dock en sista chans att komma in i matchen igen men lyckas bara ta en etta, kunde blivit 3 eller 4. 11-5 blir i rundan efter 13-5 och Finland vinner och är därmed klara för den sista och avgörande rundan i Nice.

Det kändes som Sibirien var med även om de själva tyckte de underpresterade, och visst det fanns en del dåliga perioder. Samtidigt tycker jag att man hade lite oflyt många gånger och det var väldigt nära att de tog sig vidare. Trippeln där Luxemburg skjuter två lilleskott tillsammans med en av tripplarna mot Finland är det man stupar på, känns tråkigt men Finland spelade bra och är en värdig vinnare.

Vi önskar Finland lycka till framöver och då återstår det att se vilket lag som representerar Sverige under nästa Europacup, vem tror ni?

Markus Viktorsson

1 kommentar:

  1. Sibbarna räckte inte till, tyvärr. Inget svenskt lag i Nice.

    SvaraRadera